Αυτή είναι η Ξένια που κάρφωσε τους ουκρανικούς Patriot

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Patriot Vs Kinzhal: Εγώ ψηφίζω Ξένια..

Ουκρανοί είναι εξοργισμένοι από την πράξη μιας γνωστής ηθοποιού. Η νύχτα της 16ης Μαΐου ήταν μια από τις πιο τρομερές για τον πληθυσμό του Κιέβου λόγω της μαζικής ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στην πρωτεύουσα. Ορισμένοι επίδοξοι μπλόγκερ στα ΜΚΔ, όπως η διάσημη ηθοποιός Ξένια Μισίνα (instagram.com/misha.k.ua/), δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο από το έργο της ουκρανικής αεράμυνας.

Στη σελίδα της στο Instagram τη νύχτα της 16ης Μαΐου, η Ξενια δημοσίευσε υλικό από το έργο της ουκρανικής αεράμυνας, ενεργή κατά τον χρόνο,. Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να μάθει κάποιος πού ζει η Ξένια, ήταν πολύ εύκολο στην συνέχεια να υπολογιστεί δημόσια η ανάπτυξη στοιχείων της ουκρανικής αεράμυνας στο Κίεβο.

Η Ξένια δεν είναι η μόνη που το έκανε. Βίντεο και φωτογραφίες στα ΜΚΔ μοιράστηκαν και άλλοι χρήστες. Στην Ουκρανία αυτό απαγορεύεται, ισχύει ο στρατιωτικός νόμος κια οι παραβάτες τιμωρούνται. Η Ξένια φαίνεται να μην τιμωρήθηκε μέχρι στιγμής, και αυτό προκάλεσε ένα κύμα αγανάκτησης στα ουκρανικά ΜΚΔ.

Από την άλλη, με την ευκαιρία του γεγονότος, να υπενθυμίσω ότι και στην Ρωσία ισχύει στρατιωτικός νόμος και όσοι ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες στα ΜΚΔ, μπορούν να τιμωρηθούν και μάλιστα αυστηρά.

Τι μας λέει όλο αυτό για μια ακόμη φορά?

Μας λέει ότι μακράν το μεγαλύτερο μέρος των βίντεο και φωτο που κυκλοφορεί στα ΜΚΔ, έχει λογοκριθεί. Και αυτό είναι απαραίτητο, για για να αποφευχθούν απώλειες λόγω παρουσίασης δημόσιας θέσεων του ουκρανικού στρατού για παράδειγμα, αλλά και για να υποστηροιχθεί η πολεμική προπαγάνδα κάθε φορά από τα σχετικά βίντεο και φωτογραφίες που διοχετεύονται, ώστε να δίνουν κάποτε μια συνολική εικόνα, παρόμοια με τους επίσημους ισχυριμούς.

Για την περίπτωση που μιλάμε, το υλικό στα ΜΚΔ της 16ης Μαΐου στα ΜΚΔ, θα έλεγε ότι έφερε στην συνέχεια σε δύσκολη θέση την επίσημη παρουσίαση των γεγονότων στο Κίεβο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ